YWAMKnowledgeBase:NL/Foto van de dag

From YWAMKnowledgeBase
Jump to: navigation, search
VERTALINGEN - English (en) Nederlands (nl)

Tegenwoordig zijn we visueel ingesteld en daarom zijn zowel foto's als videos enorm belangrijk. Wat woorden juist missen is een bepaalde aantrekkingskracht. Maar voeg er een kleurrijke creatie aan toe en het trekt je aandacht. Zeker als je het er de dag ervoor niet gezien hebt. Zo kwamen we met het idee voor de Video van de dag en Foto van de dag. Iets nieuws op de KB voor elke dag.

Vandaag:
Foto van de dag
Bun.jpg

Hoe voeg ik een nieuwe foto toe

 • Eerst je foto uploaden, via deze link: Upload.
 • Zorg ervoor dat de foto niet te groot is. Probeer de grote beperkt te houden tot ongeveer 100 á 200kb. Als de foto 1MB of groter is, probeer te verkleinen met een grafisch programma op je computer, bv. met Paint.
 • Kies een vakje in de lijst hieronder. (Oude foto's mogen vervangen worden)Zet er ook een naam achter wat bij het project hoort.
 • Klik op de link. Hier zie je een pagina en klik op edit.
  • Vul in de naam van je foto. Tip: gebruik een korte naam.
   • Voorbeeld: [[File:Uofn_globe_mini.png|300px]]
  • Zet de grote van je foto op 300 Pixel.
   • Voorbeeld: [[File:Uofn_globe_mini.png|300px]]
  • Schrijf een leuke tekst, wat je ook weer kan linken met een pagina op de KB, zodat een bezoeker meer te weten kan komen over dit onderwerp.
Vakjes
Dag 1
Wapen van de UofN
Dag 2
Logo JMEO
Uofn globe mini.png

Het Blauwe UofN Schild

Het UofN Schild op de JMEO Knowledge Base heeft een unieke kleuren combinatie in allerlei tinten blauw. Het wordt gebruikt voor elke pagina van de Knowledge Base dat de Universiteit van Jeugd met een Opdracht vertegenwoordigd.

YWAM Logo Transparent.png

Het JMEO LOGO

Dit logo wordt overal herkend. Maar hoe mag je het gebruiken en wat is de betekenis ervan? En was er niet een ander logo in het verleden? Wie heeft het ontworpen? Lees meer...

Dag 3
Publiekelijk Preken
Dag 4
Oktober Fest - Alcohol
Streetpreacher3.JPG

De Straat Evangelist

Heb je lef! Ben je bereid om op te vallen en de Gods boodschap te brengen op de straat van elke stad of dorp? Er is een grote kans dat iemand je ooit eens vraagt om je getuigenis te geven. Hier is de microfoon of megafoon en nu is het jouw beurt om te delen van wie Jezus is voor jou.

October Fest.jpg

Is één biertje oké?

Dit is een onderwerp dat hier en daar ter discussie staat. Elke JMEO locatie gaat hier anders mee om. Met een beetje beleid en regelgeving komen we er wel uit. Maar wat als je naar Duitsland gaat of naar Italië? Daar is het normaal om een biertje of wijntje te drinken bij sociale gelegenheden. Wees verstandig en drink met mate of doe dan maar glaasje fris.

Dag 5
Verf Handen - Creatieve outreach
Dag 6
Gitarist - Aanbidding
Fingerpaint.JPG

Verf

Er is veel dat we kunnen doen met creativiteit. Eén van de leukste dingen is om straat te schilderen. Om mensen er bij te betrekken en om ze uit te nodigen om mee te doen. Heb je al inspiratie voor een creatieve bui?

OpenAir Guitar1.JPG

Bono in de straten van Berlijn

Heb je altijd al gedroomd om muziekant te zijn en te spelen op straat met de wind in je haar. Nou, er is heel veel gelegenheid om het publieke arena van de wereld te betreden en je besnaarde instrument te beroeren. Neem de uitdaging aan en speel voor Jezus.

Dag 7
Gratis Knuffel - Evangelisatie
Dag 8
Afrika
Hug1.JPG

Gratis Knuffel

Wie heeft er nou niet een warme knuffel nodig? Wij mensen zijn er heel goed in om onszelf te isoleren van anderen. Maar we kunnen niet te lang op onszelf zijn. Hoe vechten we tegen alleen zijn? Nou, probeer eens een gratis knuffel weg te geven.

Classic Africa.jpg

Afrika

Het continent dat niet arm is, maar wel zo gezien wordt. Het zit vast aan verslagenheid, maar is tergelijke tijd een plaats van hoop. Het geweldige is dat God verandering kan brengen juist door de Afrikanen zelf. Van de Sahara in het noorden tot diep in de jungle in het hart van Afrika.

Dag 9
Rood Lintje - HIV/AIDS
Dag 10
JMEO Kastelen
Aids ribbon.png

Het rode lintje

Is er al een geneesmiddel? Nee, nog niet. Vergeet de slachtoffers niet van HIV en AIDS.

Castle Hurlach.JPG
Castle Herrnhut.JPG

JMEO Kastelen

Door de jaren heen heeft JMEO een hele variatie aan gebouwen verwerft. Eén soort gebouw valt wel heel erg op: Kastelen! Het begon in de jaren 70 met de bovenste en die er onder is er in de laatste jaren bij gekomen.

Dag 11
SBCW
Dag 12
Keukens
East and West.jpg

SBCW op tour

In de School of Biblical Christian Worldview (School voor Bijbels Christelijk Wereldbeeld)(SBCW) wordt het brein uitgedaagd door te leren over wereldbeelden. Zoals de verschillende perspectieven van Oost en West tijdens de koude oorlog. Of over wat het Christendom en de Bijbel deden voor Europa en de rest van de wereld. Wereldbeeld is belangrijk. Het vormt de maatschappij en de toekomstige generaties.

Kitchen Jonathan.jpg

In de keuken

Noodzakelijk voor iedereen, voor de scholen en ook voor veel van de staf: de JMEO Keuken. Wat is er nodig om een keuken in gebruik te hebben? Welke maaltijden worden er opgediend? Hoe ongedierte buiten te houden en te zorgen dat de afwas gedaan wordt? En vergeet niet om de koks regelmatig te bedanken voor het geweldige werk dat ze verrichten.

Dag 13
Boeken
Dag 14
WWW
Books.JPG

De JMEO KB Bibliotheek

Dit is de plek om je favoriete boeken te delen. Zeker diegene die je geholpen hebben met het opbouwen van je bediening. Er staan er al veel (in de Engelse versie), maar er is altijd plek voor meer.

WwwYWAM2.png

JMEO Websites

Eén van de meest populaire paginas op de JMEO KB is deze over websites. Het bevat de meest belangrijke connecties, inclusief veel van de nationale websites.

Dag 15
Jongeren Cultuur
Dag 16
JMEO/UofN Campuses
Graffiti.jpg

Jeugdcultuur

Jeugd met een Opdracht, is zoals de naam zegt jeugdig. Dat betekent dat veel van de mensen die deel uitmaken van deze beweging jong, wild, vol energie, risicos nemen en geheel gepassioneerd van Jezus zijn. Dit is geweldig en eng op hetzelfde moment. Kunnen de oudere generatie van JMEOers dit wel bijhouden al die nieuwe inbreng? Dat is een grote uitdaging.

The Oval.JPG

De JMEO Campus

Door de UofN heeft JMEO wereldwijd campussen ontwikkeld om zendelingen toe te rusten waar ze zich inzetten. Een aantal zijn behoorlijke complexen geworden, anderen zitten in een enkel gebouw. Het is niet de grote dat belangrijk is, maar de studenten die net als de discipelen werden uitgezonden zoals Jezus dat deed.

Dag 17
SOE
Dag 18
Zuid Amerika
Britt and Lucy.jpg

De School voor Evangelisatie

Ook bekend als de SOE, de eerste school die JMEO ooit is begonnen! Waarom? Omdat dat hetgene is dat JMEO doet. Evangelisatie. Overal over Jezus vertellen. In Europa is het evangelische vuurtje weer aangewakkerd. SOE's zijn weer in opkomst. Met de passie, ziel en toewijding dat nodig is in het hart van elke Christen.

Sunset Brazil.jpg

Het hete klimaat van de Amerikas

Dit is wat ik zie en voel als ik mij herinner aan de schoonheid van Zuid Amerika. Het is heet, gepassioneerd en schitterend. De natuur is gewelding, de mensen zijn vriendelijk en de diversiteit is groot. Achter dit paradijs ontdek je al snel het omgekeerde. Veel mensen leven in embarmelijke omstandigheden. Zelfs ondanks de grote invloed van de kerk is dat niet te zien in de maatschappy. Hoe lang kunnen lauw zijn in een heet klimaat?

Dag 19
Spellen
Dag 20
Communicatie
Spring Game.JPG
Direction Sign.jpg
Dag 21
Golven
Dag 22
JMEO Gevangenis
Splash Wave.jpg
YWAMprison.jpg
Dag 23
SBS
Dag 24
Mooie lokaties
Big Bible.jpg
On a Rock.JPG
Dag 25
Azië
Dag 26
Filmen
Bun.jpg
Movie Crew.jpg
Dag 27
Rommel
Dag 28
Kantoor
Outreach life shoes.JPG
Personal Office.jpg
Dag 29
Kerk
Dag 30
Jezus
Church Ulm.jpg
Jesus and Maria.jpg
Dag 31
Loren
Loren Cunningham.jpg